Vill du bära likadana kläder varje dag?

Skärmbild från Aftonbladet och artikeln om Matilda Dahl som bär likadana kläder varje dag.

Skärmbild från Aftonbladet och artikeln om Matilda Dahl som bär likadana kläder varje dag.

Har ni läst artikel om New York-tjejen Mathilda Kahl som fick nog av klädstressen och bara bär samma kläder varje dag? Hon har köpt 15 vita silkestoppar av samma sort och fem par svarta byxor, även de identiska. Som en uniform bär hon sin outfit till jobbet varje dag.

FRÅGA: Skulle du kunna tänka dig att göra samma sak, bara samma kläder varje dag?

Här är en länk till Aftonbladet: Likadan kläder – varje dag!

 1. Tycker det låter som en utmärkt bra idé. Se på de som alltid klär sig I svart, det är också väldigt smidigt. Man kan piffa till det med olika sjalar eller smycken tycker jag.
  Absolut något även för de yngre, om man på det sättet skulle slippa modehetsen I skolan mm.

 2. Ingen idé som tilltalar mig. Jag bär olika stilar och kläder efter humör och tillfälle. Ena dagen sneakers och jeans, andra dagen klänning och klackar. Så trivs jag bäst!

 3. Nej – inget för mig! Kläder är en av anledningarna att jag tycker det är kul att gå till jobbet. Vi vet alla den underbara känslan – en hel dag i en outfit som man trivs i och där man ”fick till det”! Det känns som hon bara har förenklat konceptet basgarderob. Jag har vissa tröjor/byxor som jag tar på mig när jag är trött eller inte orkar engagera mig. Oftast svart, bra material och välsittande, enkla snitt. Till det brukar jag tillföra en sjal eller statement-halsband och snygga skor.. Då är jag alltid välklädd, och redo för vad som än kan ske under dagen – utan ansträngning! /Magdalena

 4. Utmärkt idé. Jag har ett arbete som fysioterapeut där jag går klädd likadant varje dag. Det är smidigt och bekvämt. Har snygga svarta träningsbyxor, svart topp och svart hoodjacka och guldiga skor. Desto roligare är det att klä upp sig till fest och vid andra tillfällen. Eller fundera ut klädsel när jag skall representera mitt företag på diverse affärsmöten.

 5. Njä, jag skulle tycka att det var tråkigt i längden. I vissa yrken är det jättebra att ha ”uniform”, det saknade jag under ett antal år då man behövde se snygg ut varje dag i kontakt med kunder. Jag minns att jag trött strök blusar/skjortor på morgonen och då endast det som stack fram under kavaj/kofta, av lathet. Blev det varmt kunde man inte ta av sig eftersom man var skrynklig 🙂 Det kröp fram att vi var flera som var så lata 😀 Idag vill jag kunna klä mig som jag vill och känner.

 6. Ganske dramatisk syns jeg, også 15stk da. Jeg reagerte på hennes betende som utløste uniformeringen. Jeg øsker ikke å jobbe sammen med en person som er så ustrukturert og uforberedt når hun skal på jobb.

 7. Tråkigt och fantasilöst, tycker jag. Detta sagt av en som har ett jobb där man byter om fullständigt (vilket jag kan finna bekvämt ibland) och de ”civila” kläderna blir transportkläder. Men jag känner ändå behov av att variera dem och finner ett visst nöje i det, förutom att man ju ibland gör något efter jobbet vilket gör ansträngningen än mer motiverad.

 8. Jag kan verkligen tänka mig det, har själv funderat i dessa banor. Brukade tycka att det var kul med kläder, men nu är jag så otroligt less på allt JOBB det kräver. Jag hittar konstant fläckar som inte går bort, tycker nya plagg går sönder eller får noppor efter en månad, knappar faller av, skjortan som jag precis strukit blir skrynklig direkt igen, skorna går det hål på osv. Tvätta, lämna till kemtvätt/skomakaren, lappa, laga, stryka, välja outfit – det tar aldrig slut! För att inte tala om tiden det tar att shoppa och hålla sig á jour… Och hur mycket tid, pengar och ork man måste investera för att bara se ”hel och ren” ut. Åh så skönt det vore att slippa tänka och spendera tid med detta!

 9. Nja, det låter inte speciellt kul. Hade kanske varit mer fantasifullt att välja iaf några blusar med färg. Nej, det är inget för mig. Förvisso har jag profilkläder på jobbet, men privat vill jag mer än gärna variera mig. Och på jobb innan det nuvarande valde jag mina kläder själv, och det ställde aldrig till problem. Men visst, det är lätt att bara använda samma favoritkläder om och om igen, men där har jag bra hjälp från appen Stylebook som påvisar vilka kläder det var längesedan jag använde. Eller aldrig har använt…..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..