Samma klädstil som inredningsstil?

Har du samma stil på dina kläder som på inredningen hemma?

Har du samma stil på dina kläder som på inredningen hemma?

Det kom ett mail med en fråga från Anna där hon undrade lite om klädstil och inredningsstil, så här skrev hon:

”Jag har en fråga som kanske passar på bloggen. Läste någonstans att om man gillar och alltid faller för vissa detaljer, kanske en viss inredningsstil, så bör man försöka införliva dessa element i klädstilen. D v s sådant man verkligen gillar. T ex om man gillar vintagemöbler, orientalisk stil etc. Vad anser du? Stämmer det eller skiljer sig de båda åt?”

Jag har aldrig fått den frågan tidigare och har aldrig gjort någon större reflektion, tills nu, när jag blev eld och lågor. Tänkte att vi skulle köra lite ”kläd och hem” här på bloggen. Sitter och filar på lite olika inlägg som jag tror och hoppas att ni kommer att gilla. Tänk nu på att jag inte är någon inredningsexpert… 🙂

Tyck till! För att vi ska komma i rätt stämning vill jag att vi pratar lite om Annas fråga och hur det stämmer för er. Alltså, skulle ni säga att ni har samma stil på kläderna som ni har hemma? Om ni svarar ja, vilken stil har ni? Om ni svarar nej, vad har ni för stilar och vad är det som skiljer dem åt?

 1. Min klädstil är mer stilren än min inredningsstil. Till jobbet bär jag ofta välsittande kläder i bra kvalitet, som t ex mörka jeans, kashmirkofta och en enkel blus/top samt några väl valda smycken. Jag skulle beskriva stilen som klassisk-romantisk. Hemma har jag en förkärlek åt det lite orientaliska och älskar att hänga på Indiska. Jag tycker om buddhor, elefanter, lyktor, broderade kuddar etc. Dock balanserar jag nog upp det med skandinaviskt enkla möbler, ex stilren soffgrupp möter indiskt ornamenterat brickbord etc.

  1. Så bra förklarat. Ska bli trevligt att höra vad du tycker om morgondagen. Tar med mig det här med orientaliska inslag och ska se vad jag kan göra för spännande av det. Som sagt, fortsättning här på bloggen följer så kika in och kommentera vad du tycker!

  1. Förbered dig på att förvånas, kavajen och Svenskt tenn som varumärke anses som klassiska men för övrigt kan ju tilläggas att stilen är en helt annan…
   Under den traditionella koftan bultar kanske ett mer kreativt hjärta?! 😉 Kika in på fredag om inte inte förr.

 2. Interessant tanke. Tror det stemmer for min del. Men hvordan beskrive sin egen stil, hm. Ikke så konservativ, ganske moderne.
  Klem

  1. Spännande! Det blir ett par inlägg här framöver med renodlade stilar men sedan tänkte jag att vi skulle kika lite närmare på det och speciellt detaljerna. Det blir skoj att höra vad du tycker.

 3. Meg igjen. Jeg liker godt skandinavisk design, gjelder både klær og interiør. Har dansk (Unoform) kjøkken bla.

 4. Åh – Vad spännande! Vet dock inte om jag har samma klädstil som inredningsstil – det är ju mer komplext än så, och därför svårt att svara ja eller nej. Men det jag ville skriva va att jag tycker det ska bli jättespännande att läsa dina inlägg i ämnet! Kanske det klarnar lite då för mig? 🙂 Kram Magdalena

  1. Eller hur?! I morgon börjar vi med att sätta lite ramar, lösa visserligen men tydliga nog för att göra skillnad på saker och ting. Kram till dig med!

 5. Nej, inte egentligen. Har nästan bara svarta kläder, och färgglatt hemma. Men linjerna är enkla, så någon likhet kanske finns trots allt….

  1. Jag håller med dig, även om färgerna inte alltid är de samma så är säkert linjerna lika. 🙂

 6. Javisst är det så. Mitt slitna glasskåp kan nog motsvara odd molly tunikan i garderoben. Idag pratade jag och vår Johanna om hennes och kompisarnas hem. Hon tyckte att deras var så tjejiga medan hon fått beröm för att det inte var det men att det ändå syntes att det var en tjej som bor i lägenheten. Johanna har ganska mycket av en rockig Zara stil i sig. Detta ska bli spännande att läsa om. Kram Anita

  1. Hoppas att du har gillat det Anita, nu har vi plöjt igenom alla stilar. Vad säger du så här långt? Kram

 7. Om jag bott själv hade min klädstil och inredningsstil varit lika, klassisk med några få romantiska inslag. ”Tyvärr” är detta inget som min sambo gillar särskilt mycket. Han föredrar en mer maskulin stil med inslag från 60-talet, som teak, mörka väggar och textilier vilket faktiskt också liknar hans klädstil (inte så mycket teak på kläderna dock). Så vårt hem är väl lite klassiskt maskulint utan romantiska inslag (för där går gränsen :-)). Det är en utmaning att få ihop det men det ska nog bli bra. Är det ingen annan som har detta dilemma?

  1. Joooo! Du kan inte ens ana vilka strider som utkämpats om valet av soffor…Skulle min man få bestämma skulle vårt hus se ut som hos en bilhandlare på 60-talet (fördomsfull? jag?) Just nu lever i vi i en kompromiss, skinnsoffa i TV-rummet, sätter inte min fot där, och Howardsoffa i ”finrummet”. Vi har hållit ihop i tjugo år men aldrig lyckats enas om en soffa….lär aldrig kunna heller. Lyck till ;-D

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..