Lathund med stiltips gällande klänningar

Vardagsklänningar och festklänningar

Det är lättare att variera stylingen om klänningen är diskret i mönstret, nedtonad och neutral både i stil och färg.

Tidigare i veckan tyckte vi till om Oscarsklänningarna och i samband med det gav jag smarta stiltips för den som är på jakt efter klänning. Bloggläsaren Linnea efterlyste tips för mer vanliga fester och jag lovar att återkomma under våren med tips på både klänningar och accessoarer.

Fram till dess vill jag att ni ska komma ihåg att samtliga stiltips från Oscarsklänningarna kan användas på enkla bomullsklänningar och mer ordinära festalternativ än just bara galablåsor, så rata dem inte. Här kommer de igen som en liten lathund:

TIPS! En vid och utställd kjol gömmer runda höfter medan en smal och snäv kjol framhäver dem.

TIPS! Uppdatera en ”gammal trasa” med enkla grepp. Ett band i midjan eller helt nya accessoarer.

TIPS! Flera små smycken eller ett större, fundera noga över dina accessoarer och vad du vill framhäva. Ett större smycke ger mer wow-effekt.

TIPS! Satsa på en V-ringning om du har en stor byst.

TIPS! En liten byst smickras bäst av en hög hals och därför är det snyggast om klänningsmodellen gör högre upp upp eller är helt rundhalsad.

TIPS! Metallic och mönstrat, två saker som sällan syns men som ger spänning och trend-effekt för den som vill ta ut svängarna lite mer.

TIPS! Spännande detaljer i dekolletaget ger intrycket av en större byst. Tänk på att axelbandslöst i kombination med ett spännande dekolletage kan ge en känsla av att ”saker och ting” ramlar ur.

TIPS! Smala eller breda axelband? Ju kraftigare armar desto bredare band. Känns det obekvämt med bara armar kan du välja en tunn genomskinlig ärm.

TIPS! En kurvig figur med stor byst smickras i en klänning med asymmetrisk skärning.

TIPS! Trolla fram getingmidjan med kombinationen av två sorters material. Sidostycken i den ena materialet och mittpartiet i det andra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..