Utseende på Oscarsgalan och #AskHerMore

Reese Witherspoon vill inte ha frågor på utseendet och stöttade uppropet #AskHerMore i sociala medier under Oscarsgalan 2015.

Reese Witherspoon vill inte ha frågor på utseendet och stöttade uppropet #AskHerMore i sociala medier under Oscarsgalan 2015.

Oscarsgalan 2015 är en av de mest politiska hittills, ta bara tacktalen med viktiga budskap och hashtaggen #AskHerMore i sociala medier. Den senare en uppmaning till röda mattans reportrar att fråga mer om rollprestationer än om klänningsval. En uppmaning att skifta fokus från utsida till insida.

Men låt oss backa bandet. Veckorna före galan pågår en klänningskamp utan dess like. Det handlar om att sätta ”rätt” klänning på ”rätt” stjärna. På röda mattan är skådespelare vandrande reklampelare för designers och  varumärken. Devisen ”syns du inte så finns du inte” är mer sann än någonsin. Utmaningen? Matcha den hetaste skådisen med den hetaste designern för mest publicitet. Utsida till varje pris.

Jag uppskattar ställningstagande och är för upprop som #AskHerMore. Däremot undrar jag om röda mattan, som kan liknas med en catwalk, verkligen är det rätta stället för djupare frågeställningar än bara de ytliga. Varför är det så fel att fråga om kläderna de få sekunderna en filmstjärna svassar förbi på röda mattan?

För inte är det väl någon som på fullaste allvar anser att utseendet är det som definierar en människa, inte ens på Oscarsgalan 2015.

  1. Varför antingen eller? Jag uppskattar också tanken med #askhermore – men visst kan man vara både smart och snygg. Det tycker jag är ”girlpower” 2015.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..