Begravningsklädsel

Den vackra vita liljan förknippas med oskuld och renhet, den ses ofta som begravningsblomma.

Den vackra vita liljan förknippas med oskuld och renhet, den ses ofta som begravningsblomma.

Det finns tillfällen som man aldrig funderar på hur man egentligen ska klä sig förrän man ställs inför det, begravning till exempel. Det är inte så lätt – vilka färger gäller, vad är passande och ska man köpa nytt eller ta något som man redan har?
Mörk klädsel innebär svart eller en riktigt mörkblå eller grå nyans. En vit halsduk eller sjal är passande och det går också bra att bära en blus eller topp som är vit. Står det ljus klädsel ska man välja bort det mörka och istället välja en sober grå, beige eller vit klädsel. Det kan vara extra bra att välja material som är lämpliga för årstiden och välja bort sådant som är för somrigt mitt i vintern och tvärt om, speciellt om det är ljus klädsel som gäller.
Jag brukar råda att bära plagg som visar respekt för tillfället, den avlidna och de anhöriga. Man ska själv känna sig fin och bekväm i sina kläder, det spelar ingen roll om man köper nytt eller tar något gammalt. Stilen ska vara nedtonad, man är ju på begravningen för att hedra minnet av den avlidna och för att dela sorgen med de anhöriga, inte för att visa upp sig själv.
  1. tack idag igen, för de där små vardagliga tipsen. Livet är ju inte bara glam och tjusighet och alla blir vi säkert lika osäkra inför exempelvis en begravning. Uppskattar också blandningen mellan de riktigt fina stiltipsen, inspirationsbilderna och goda råd som tejpen och knappfixet 😉
    Ha en fin dag, kram

  2. Till begravning bär jag allt folkdräkt med svart schal och förkläde. Lätt att glömma bort att det också fungerar.

  3. Ja, usch begravning är ju något vi alla stöter på förr eller senare. Vad gäller för barn när det är begravning, är det samma färger för dem?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..