Ta reda på vilken sportstjärna du liknar

Vilken med sportstjärna är du mest lik? Slalomåkaren Anja Pärson, längdskidåkaren Charlotte Kalla, ryttaren Malin Baryard, golfaren Caroline Hedwall eller simmaren Therese Alshammar?

Vilken med sportstjärna är du mest lik? Slalomåkaren Anja Pärson, längdskidåkaren Charlotte Kalla, ryttaren Malin Baryard, golfaren Caroline Hedwall eller simmaren Therese Alshammar?

Idag ska jag visa på skillnaderna mellan de olika kroppsformerna så att ni lättare ska kunna veta vad ni har för figur. Som en liten extra skoj grej kan ni alltid se vilken sportstjärna ni är mest lik! Inte fy skam att kvala in i samma liga som tjejerna ovan, eller hur?

X-figuren är timglasformad och man är lika stor över axelpartiet som över höftpartiet. Man har en tydligt markerad midja. Några av oss kan vara ganska raka X medan andra mer kurviga. Det är midjan som är kännetecknet. Du är mest lik Charlotte Kalla.

A-figuren brukar kallas för päronrumpa av den enkla anledningen att baken, höfterna och låren är mycket större i förhållande än axlarna. Det är vanligt att byxorna glappar och är för stora i linningen medan de är trånga över låren. Du är mest lik Anja Pärson.

V-figuren liknas vid en morot eftersom axelpartiet är betydligt bredare än höftpartiet. Höfterna är slanka och många kan ha svårigheter att hitta kavajer som passar över skuldrorna. Man drar ofta en storlek större upptill. Du är mest lik Therese Alshammar.

H-figuren är en liten luring för här är spannet brett. Allt från pojkflickan utan former som kallas sparrisen till kvinnan med former, zucchinin, där antalet kilon har lagts på byst och mage medan höfterna lämnats utan. Du är mest lik Malin Baryard.

O-figuren är kvinnan med formerna som liknas vid äpplet. Hon är kraftigare och har kurvor att klä. Ganska enkelt kan hon få en timglasfigur men det kan vara svårt att hitta rätt kläder. Vissa är så frustrerade över ”tälten” medan andra gömmer sig. Du är mest lik Caroline Hedwall.

Psst! Ställ dessa kontrollfrågor för att ta reda på din kroppsform, lär dig mer om hur jag tar måtten på en figur och så här sägs fördelningen mellan kroppsformerna vara.

 1. Bra exempel! Skulle varit kul om du tog upp filmstjärnor också 🙂 Jag har försökt leta upp en filmstjärna som är lik mig som man kan få/ta stil tips av 🙂

  1. Bra idé, jag kanske får göra en serie av detta. Sportstjärnor, filmstjärnor, politiker… ja, listan kan ju göras ganska lång när jag tänker på det. Tack för tipset!

   1. Ja! Politiker är ju kul! De ser alltid så ”ordentliga” ut så kul att få förslag som är mer buisiness och fin på jobbet förslag!

    1. Jag får klura lite men tar med mig det. 🙂 Håll ögonen öppna och hojta till om det är någon som du tycker skulle kunna kvala in på listan.

     1. Nu tänkte jag ju direkt på kungligheter även om inte de är politiker så kör de ju samma ”propra” stil. Där finns ju flera fantastiska stil-förebilder!

 2. Eftersom jag är ryttare vore det trevligt att kunna associera sig med Malin men tyvärr är jag mest lik ett idrottsredskap: fotbollen. Dock en glammig sådan utan gräsfläckar! Superkul ide det här!

 3. Hehe, får mig att tänka på en intervju med Pernilla Wiberg (som jag alltid gillat skarpt) jag läst. Hon fick frågan vilken skådis som skulle få spela henne på film, om det blev en sådan. ”Jennifer Lopez”, sa hon, ”hon är den enda som har en rumpa stor nog att likna min!” Där blev det både sport- och filmstjärna! Själv känner jag mig oerhört smickrad över att jämföras med Charlotte Kalla, men där slutar nog alla likheter…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..