Om favoritfrisörer och frisyrer

Det är alltid lika lyxigt att bli fin i håret och en bra frisör är guld värd!

Det är alltid lika lyxigt att bli fin i håret och en bra frisör är guld värd!

En av er läsare skickade ett mail och bad mig rekommendera en frisör i Göteborg. Min personliga favorit, som alltid hjälpte mig med gör-om-mig-reportagen i Göteborgs-Posten är duktiga frisören Suraya Ibrahim. Henne kan jag varmt rekommendera!

Ett år hade Göteborgs-Posten en jättestor vepa med profiler från tidningen och jag var en av dem.

Ett år hade Göteborgs-Posten en jättestor vepa med profiler från tidningen och jag var en av dem.

Det var hon som ”befriade” mig från min långa flygvärdinne-page och klippte håret lite en smula. Den nya frisyren gick ett par år under namnet ”GP-Katarina-frisyren” eftersom kunder och tillika tidningsläsare kom med den lilla svartvita porträttbilden i handen och ville ha samma look. Gissa om jag var lite mallig när jag först hörde talas om det på stan.

Det var Suraya Ibrahim som skapade frisyren och det här var bilden som jag hade i Göteborg-Posten i många år.

Bilden som jag hade i Göteborg-Posten i många år.

Men tjejer, vad säger ni om att vi skulle ta och lyfta våra favoritfrisörer runt om i vårt avlånga land? Kommentarsfältet är öppet för er att rekommendera salonger och frisörer som ni gillar. Berätta gärna varför ni gillar dem och glöm inte bort att berätta vilken stad det gäller.

 1. Jag går alltid till Helene på Syster med flera i Vasastan Göteborg. Hon är bra på att känna av personlighet kopplat till frisyr och styling val.

 2. Min favoritfrissa heter Lotta och finns hos Odd Nilla & Lotta, Drottninggatan i Helsingborg.
  Lämnar i princip i huvudet och går alltid nöjd därifrån. Både Lotta och Nilla är duktiga och rekommenderas!

  1. Åh, tack Lena! Om du kollar på min instagram ”katarinaalthin” så hittar du en ganska nytagen selfie. Annars får du hojta till om du behöver fler bilder så fixar jag det. Kram

 3. Ulli på CalmarFrisören här i Kalmar är kvinnan bakom min frisyr. Grym på att se vad man passar i 🙂 Och en av få som känner mig idag som sett mg med låååångt hår!

 4. Trude på Trude & Co i Helsingborg. Har alltid varit nöjd under mina 16 år hos Trude. Barnen vägrar bli klippt av någon annan än Trude.

 5. Mitt tips är Örjan på Tor & Freja i Göteborg. Jag har gått hos honom måååånga år. Även mina ungdomar går hos honom. Han är lyhörd och otroligt duktig.

 6. Kicki (Kristina) på Care of hår och hud i Göteborg (Götabergsgatan) vill jag väldigt gärna rekommendera. Kicki är extra duktig på färg och utgår alltid ifrån kundens behov och vardag för att ta fram en frisyr som fungerar för just denna individ. Hon stämmer också alltid av hur man har trivts i frisyren och hur den långsiktiga hårplanen ser ut för att på bästa sätt kunna bidra till att kunden får och har det hår hen önskar sig.

 7. En favoritfrisör, var det. Då finns det helt enkelt endast en att omnämna och rekommendera – Jörgen. Denne frisör äger STIWA Salongerna i Trollhättan (Föreningsgatan vid torget).
  Han har aldrig missat med saxen och kan både färga och styla så att man känner sig som ”ny” varje gång man besökt honom. Och detta fastän man börjar komma lite till åren…
  Till saken hör också att han ”känner in” när det är dags för något nytt i frisyrväg samt vilket humör jag är på. Närhelst jag varit i ”hans händer” går jag därifrån med ett leende på läpparna och en härligt självförtroende.
  Varför inte göra ett besök för att se om även du vill rekommendera honom i ett framtida inlägg?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..