Mode och kläder ska inte vara svårt

"Jag har tröttnat på så kallade experter gör modet så svårt att vanligt folk tappar intresset för kläder och stil" Foto: Mikael Nybacka

”Jag har tröttnat på så kallade klädexperter gör modet så svårt att vanligt folk tappar intresset för kläder och stil” Foto: Mikael Nybacka

Jag ryter inte ofta men jag blir så TRÖTT på alla märkvärdigheter och måsten när det gäller utseende och mode.

Stil, kläder och mode ska väl ändå vara enkelt och kul?

På tv ser jag ofta ”klädexperter” som gör det här med mode så svårt och märkvärdigt att man helt tappar intresset och lusten för stil och kläder. Är inte hela grejen med mode att det ska vara lätt och inspirerande för vanligt folk?

Som expert har man förmånen att stå i rutan och visa mode för svenska folket. Då är det väl rimligt att anta att experten ska kunna svara på frågan vem som passar i ett plagg. Eller ännu bättre, kunna säga varför man passar i plagget. Flummiga förklaringar som att  ”det är coolt” duger inte tycker jag.

Men allra mest frustrerad blir jag faktiskt över ”klädgurus” som säger att man måste ”våga”. Vaddå våga?! Skulle en medelrund svensson-mamma i en småstad se ut som modemaffian i storstan? Jo jag tackar, då hade snacket gått vill jag lova. Det hade tisslats och tasslats om medelålderskris, psykbryt och skilsmässa. Våga vägra vore nog ett bättre råd…

Jag vill se fler experter i tv som visar kläder som gemene man känner till och vill bära, som ger tydliga råd och handfast vägledning.

Vad tycker ni?

  1. Hej, jag håller med. Värsta exemplet i TV är när de brittiska stilpoliserna plockar upp en tjej i mjukisbyxor på stan och tar in och sminkar upp henne och dressar i aftonklänning. Det kanske ger henne en ego boost men hjälper knappast i vardagen. Mer program om hur man får ut det mesta av garderob och figur i den verklighet man faktiskt lever, sedan kan man lägga till lite glamour!

  2. Absolut!! Såg en kvinna på TV häromdagen som skulle visa basgarderob för fest och tog fram det ena trendplagget efter det andra, som kräver sin figur för att se bra ut. Själv var hon klädd i ett supertrendigt plagg, men precis som du säger. Jag 48 år med lite extra volanger, boendes i en mindre stad hade aldrig tagit på mig sådan plagg, och om jag hade gjort det hade det inte sett riktigt klokt ut.
    Nej jag efterlyser också ”experter” som kan visa kläder som också är användbara för gemene man, inte bara en modellsmal person boendes i Stockholms innerstad, och som är i 30-årsåldern. Det är inte representativt för landet.
    Och precis som du Carina skriver så tyckte jag mycket bättre om Trinny och Susannahs tidigare program där de hjälpte en kvinna att få till sin garderob till alla tillfällen – vardag, jobb och fest. Där gjorde de verkligen skillnad. Det där som går på TV nu är ju bara skit tycker jag

  3. Helt enig, man trenger jo ingen fagperson om man bare følger trendene som finnes på hvert gatehjørne. Jeg var også så glad i Trinny og Susannahs tidligere programmer, synd at de har utviklet seg i feil retning(etter mitt syn da). Jeg er i Tokyo og hadde forberedt meg presis som jeg har lært av deg Katarina.

  4. Håller med beträffande T och S. Jag vill ha tips på hur man kan piffa till sin ”vardagskostym”, inte hur man blir snygg på festen. Det kan jag fixa själv, känner jag. Cyklar 30 min till jobbet och då måste jag byta om. Kan ju vara kul att se lite snygg ut ”på vägen” för ibland stannar man ju till och uträttar lite ärenden och hämtar/lämnar på förskolan t ex. Gillar verkligen uttrycket som Ansi använde tidigare, ”48 år och lite extra volanger” 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..