Semmelwrap eller vanlig semla?

Skulle överraska med semlor till fikat men konditoriet hade hoppat på trenden med semmelwrap så då fick det bli det istället.

Skulle överraska med semlor till fikat men konditoriet hade hoppat på trenden med semmelwrap så då fick det bli det istället.

Semmelwrap, semlawrap, wrapsemla eller bara vanlig semla fast som wrap – ja, kärt barn har redan hunnit få många namn för fettisdagsbullen som wrap är den senaste trenden. Jag är inte den som säger nej till godsaker så jag var snabb att prova trendsemlan.

Har ni hunnit provsmaka den ännu?

Dottern och jag konstaterade att den smakar som vanligt. Vilket ju är för väl. Den är också väldig smidig om man vill fika på resande fot. Däremot missar man hela grejen med florsockret och locket. Locket först eller sist, ja ni vet vad jag menar med den där speciella (heliga?) stunden man har med sin semla.

Kul med det nya men när det kommer till fettisdagen skippar jag semmelwraps och satsar på en klassisk semla och skopar upp grädden med locket.

  1. Intressant utveckling av något så klassiskt som en semla! Nej, jag är inte alls sugen på att testa, utan jag kör på mina hembakta minisemlor framöver 🙂 Kram

    1. Just det, de är nog riktigt smarriga oavsett namn skulle jag vilja påstå! 🙂 Jag gör som du, tar locket först. Men på tal om sötsaker, vet du vad jag saknar här i Sverige? Struvor. Trevlig helg och stor kram till dig!

      1. Ja e det så att struvor inte finns i Sverige? Visste jag i så fall inte..Har du nångång provat laga dem själv? Struvor e ju oxå goda 🙂 Ha köpt fastlagsbullor här i dag 🙂 meen får äta dem först i morgon..inget mer idag nu ! Va på gym här ikväll,försöker kom igen efter ryggskottet :/ Sakta men säkert ska jag väl bli till folk igen 🙂 Ha en skön fortsättning på helgen 🙂 Kraam

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..