Personlig träning för träningsprogram att göra hemma

 

Nervös och taggad inför första träningen med min PT Monique på Westcost Elite i Göteborg.

Nervös och taggad inför första träningen med min PT Monique på Westcost Elite i Göteborg.

Jag har fått möjlighet att prova på att ha en PT (personlig tränare) för första gången i mitt liv och jag vill lova att det gör stor skillnad – både för musklerna och mentalt. Jag är inte så van att gå på gymmet och kan inget om maskinerna och tanken är inte att jag ska börja gymma heller. Jag träffar PT:n för att skapa ett skräddarsytt träningsprogram att göra hemma.

Min PT som jag nu ska träffa tre gånger för att bygga upp ett personligt träningsprogram.

Min PT som jag nu ska träffa tre gånger för att bygga upp ett personligt träningsprogram.

Det som överraskade mig mest är min PT som får mig att känna mig som bäst i världen. Hon hejar, pappar och applåderar så fort jag klarar övningarna. I ärlighetens namn snackar vi inga avancerade övningar utan lätta, enkla okomplicerade övningar som ”alla” känner till. Faktum är att jag känner mig som värsta super-elit-tränings-bruttan tack vare henne.

Tajt armhävning: händerna vid bysten, armarna längs kroppen med armbågarna pekande bakåt. Viktigt med rak linje utan svank.

Tajt armhävning: händerna vid bysten, armarna längs kroppen med armbågarna pekande bakåt. Viktigt med rak linje utan svank.

Den här lilla tajta armhävningen var supersvår. Jag klarade bara fem stycken men Monique var supernöjd ändå.

Den här lilla tajta armhävningen var supersvår. Jag klarade bara fem stycken men Monique var supernöjd ändå.

Jag ska träffa henne tre gånger under de kommande tre månaderna. Varje gång är det genomgång och nya övningar som läggs till mitt program. Jag tränar hemma i min egen takt och på min egen nivå. Önskemålet från min sida har nämligen varit att träningen ska vara skonsam men effektiv, enkel och utan extra tillbehör i form av träningsredskap.

Slut. Färdig. Finito. Jag kan berätta att jag hade lite svårt att höja armen till ett hejdå när jag lämnade träningen.

Slut. Färdig. Finito. Jag kan berätta att jag hade lite svårt att höja armen till ett hejdå när jag lämnade träningen.

  1. Jag har också börjat att träna med PT, förra veckan. Det är en otrolig kick man får av det! Jag har tränat en hel del de sista åren men tydligen på fel sätt. När jag får visat hur övningar ska gå till, på rätt sätt, ja då blir det ju en helt en annan träning!! Kan varmt rekommendera att lägga lite pengar på en PT för att få ut mer av sin träning…och inte träna en massa i onödan på fel sätt 🙂
    Inte heller har jag riktigt förstått varför protein måste tillföras efter träning…tills nu! Vilken känsla 2 st ägg ger direkt efter träningen, känns som att det går en lugn våg genom kroppen!

    1. Ja, det är väldigt skoj och annorlunda! Kul att du har kommit igång med din PT. Ska bli kul att höra mer framöver. Hur har du det med träningsvärken? Visst känns det som att PT:n hittar nya muskler som man inte trodde att man hade??

      1. Kommer precis från pass med honom…det är nog ett under om jag kan gå över huvudtaget imorgon! Det är bland det jobbigaste jag gjort men det är fantastiskt roligt. Man klarar mer än man tror…och som sagt, hittar muskler man inte trodde att man hade 🙂

    1. Oh ja… men väldigt svåra om jag får säga det. Jag kunde knappt tänka på en armhävning efteråt 😉 Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..