Sminkrutiner och nybörjare

Här sitter MåBra:s chefredaktör Liselott Stålberg och jag och blir sminkade.

Här sitter MåBra:s chefredaktör Liselott Stålberg och jag och blir sminkade.

Som kvinna mitt i livet har man lagt till sig med sina vanor och för det mesta kör man på gammal rutin och gör som alltid har gjort. När det gäller makeup och smink brukar jag ändå få en del frågor från mina kunder, det händer ju att man ändå vill försöka lite nytt.

Här riktar jag mig nu till de kvinnor som vanligtvis inte lägger någon större vikt vid smink. Det kan vara kvinnan som vanligtvis bara målar lite mascara på fransarna och duttar lite foundation. Kvinnan som vill kunna måla sig lite mer till fest men som inte riktigt vet var man börjar. Så här tipsar jag då:

Koll på produkterna

Läs på före du går till butiken så har du lite koll på ”konstiga” ord och slipper känna dig som en total novis.  När expediten börjar snacka primer, concealer och foundation är det lätt att skrämmas iväg.

Dina vanor ska styra

Reflektera över dina rutiner så att expediten kan ta fram produkter som matchar ditt sätt att hantera dem. Flytande, fast eller krämform – smaken är olika och våga be expediten visa på alternativ som kan passa ditt sätt.

Budget eller lyx

Visst kan du köpa det allra dyraste men om du bara använder sminket vid enstaka tillfällen kan du lika väl köpa billigare. Blir du sedan en flitigare användare satsar du på mer avancerade produkter. I klartext: Labellos färgade läppglans som du hittar i matvarubutiken funkar lika bra som lyxmärkenas glans om du är nybörjare.

Jag brukar likna det vid MåBra:s träningsbloggare Leila och hennes träningsfilosofi. Hon  menar att man inte ska göra det så svårt och att den bästa träningen är den som blir av. Åtminstone om man är nybörjare och sällan tränar. Jag resonerar på samma när det gäller sminket – bättre börja lite enkelt än inte alls.

Hur resonerar du när det gäller smink och rutiner?

  1. Hei hei. Min morgensminke går veldig raskt. Mellom 5 og 10 min. Jeg bruker nesten alltid make up men kan også gå og handle og lign uten sminke. Jeg bruker Eucerin fuktighetskrem fra apoteket, syns den er kjempefin. Likeså sminkefjerner fra samme merke. Jeg har også brukt kostbare merker, men jeg føler ikke at det har noen verdi. Kosmetikk kjøper jeg oftest på flypasser, elsker Bobbi Brown eye shadow.
    Så heldig du er som blir sminket av proffer, det ser så flott ut.
    Jeg jobbet som modell når jeg var ung da ble vi ofte sminket, men det er leeenge siden.
    God klem i novembermørket.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..