Lyckad mix av bas och accent

Mitt bidrag i stylingduellen.

Mitt bidrag i stylingduellen.

Tjejer, här kommer mitt ”lärorika” bidrag i stylingduellen med fokus på garderobens accentplagg. I morgon visar jag er de kläder jag själv hade burit till kappan!

Looken som helhet är lite maxad i mönster som ni alla kan se. Inte alls som basgarderobens neutrala och nedtonade alternativ. De utvalda plaggen på bilden kallar jag för accentplagg. Det är den sortens plagg som sätter stilen tillsammans med basplagg och som ger helheten det lilla extra.

Just nu tittar ni på en bild med bara accentplagg. En look som passar den ”klädmodiga” kvinnan. För majoriteten av oss kanske looken är lite väl djärv.

Utmaningen för oss alla ligger i att hitta rätt nivå av djärvhet – den som känns rätt för var och en. Om vi utgår från att en look med bara accenter är djärv så kan motsatsen, en look av endast basplagg, vara feg. Ett sätt för att hitta sitt eget ”lagom” kan vara att göra såhär:

  • Byt sneakersen till ett par knytskor i herrmodell eller ett par pumps.
  • De mönstrade byxorna kan enkelt bytas ut mot ett par helsvarta.
  • Blusen kan bli helvit, eller så kan du satsa på en stickad svart överdel som matchar byxorna.

Länkar: Lindex kappa, Malene Birger byxa, Neümph blus, Lite Kalabalik armband, Le Coq Sportive sneakers.

Som sagt, missa inte att kolla in mitt eget kollage i morgon. Då visar jag er hur jag helst hade klätt mig om jag hade kappan.

LOADING..