Byxor med långa ben och andra tips

Jag har långa ben – hur ska jag klä mig?

Jag har långa ben – hur ska jag klä mig?

Det är inte alltid lätt att hitta bra passform på byxor om man har långa ben. Bloggläsaren Pia bad om hjälp och här kommer några rader ur hennes mail:

”Är 176 cm och har långa ben och hitta byxor i damstorlekar kan jag bra glömma. En kostymbyxa eller finbyxa hade varit trevligt ibland. Blir att jag nästan alltid går klädd i jeans eftersom de oftast finns med längre ben. Vore tacksam om du kan ge mig lite tips hur en lång kvinna med långa ben ska klä sig för att inte se ännu längre ut och var jag ev kan hitta snygga byxor med långa ben. Inga tips i svart, tack :)”

Till Pia och andra långa läsare! Här kommer ett tips med två (förhoppningsvis nya) butiker att spana in: Tall Vibes och Long Tall Sally som har ett bra utbud för långa personer. Du kommer att se svarta plagg men också mycket annat.

Skippa det monokroma! Långa personer ska undvika en monokrom look eftersom det ger extra längd. Med monokromt menas enfärgat från topp till tå, så skippa att färgmatcha för mycket.

Satsa istället på att bryta av med färg som går på tvären. Den här klänningen ”sågar” verkligen av kroppen och ger en bra balans till någon som är lång. med byxor ska du istället bryta av med annan färg på skorna och bältet. Ett annat knep är att hitta en jacka eller kavaj med en bård nertill i en avvikande färg.

Långa personer passar i längre längder. Undvik korta koftor och satsa i stället på långa kardigans. Knappar i avvikande färger (eller guld och silver) är bättre än knappar som matchar. Med långa längder menar jag också att långa halsband oftast är mer smickrande än korta.

Om någon av er läsare har något tips att dela med er av är ni mer än välkomna. Kommentarsfältet är alltid öppet!

 1. Hej och tack för tipsen.
  Ska kolla vidare på dessa sidor, speciellt Long Tall Sally verkar spännande.
  Skor i avvikande färg har jag ofta utan att tänka på att det kortar av.
  Tycker det är kul att tex matcha en scarfs med skor i samma färg som bryter av.
  Är det ok, med det du visade i tidigare inlägg, en tröja och en skjorta som syns nedanför även om tröjan är kortare och man som lång ska undvika detta?
  Tack för en mycket bra blogg full av ”matnyttiga” tips.
  /Pia

  1. Hej igen Pia! Kul att du gillade tipsen. Gällande din fråga så kan du absolut ha lång skjorta och kort tröja. Satsa på avvikande färger så blir det en bra ”brytgräns”.
   Hälsar Katarina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..