Vad är inte okej på jobbet?

Typiska jobbkläder för mig när jag sitter vid datorn.

Jobbkläder för mig när jag sitter vid datorn men jag skulle aldrig bära det på scen när jag föreläser.

Jag tog upp passform i går och vikten av att faktiskt ta jobbklädernas snitt och skärning på allvar. Så kom jag att tänka skillnaden mellan passande och opassande kläder. Så nu frågar jag er om jobbkläderna, vad är okej och vad är inte okej att dyka upp i? 

Kom ihåg att våra referensramar behöver inte stämma överens och att vi inte alltid tycker samma. Låt oss dela med oss med glimten i ögat och inte ta illa upp om någon ”sågar” en stil, ett plagg eller ett uttryck. Sätt igång – högt och lågt!

 1. Jag har själv en klassisk stil. Jag gillar dock att folk klär sig personligt och har inte problem med avvikelser från den aktuella trenden. Däremot anser jag att stötande kläder som kan ge andra människor obehag inte hör hemma i offentliga sammanhang, t.ex. arbetsplats. Det kan vara alltför avklätt, kläder som bryter mot religiösa normer osv. Jag tycker att det är svårt att möta en människa vars ansikte jag inte får se.

 2. Som kontorsråtta som ofta jobbar själv så är det ibland svårt att riktigt tagga till och klä mig kontorssmart. Lätt hänt att det blir lite för slappt. Men jag håller med dig om att se till att ha kläder som sitter snyggt och inte visar fel saker. Där har jag som storbystad ett stort problem då de flesta blusar/skjortor glipar vid behån. Och att gå upp flera storlekar för att fixa det gör att många gånger hoppar jag över den avdelningen i butiken.
  Måste också passa på och tacka dig för en kanonbra blogg!

 3. HATAR när folk jobbar i tofflor! För mig signalerar det ledighet, semester. Det i sin tur gör att jag tycker att toffelmänniskan inte respekterar sitt jobb och/eller människorna hen möter i sin profession. Vet att det är helt ologiskt och jag jobbar hårt på det. Det finns ju massor av bra duktiga människor i …..tofflor…

  1. Aj aj aj, det här bådar inte gott. 😉 Jag börjar lite osäker på min egen stil nu när det gäller skorna. Klassas mina träskor som tofflor Anette?

   Mina första par skor var ett par träskor och jag har hunnit både växa ur och nöta upp många par sedan dess. 🙂

   Varma kramar träsko-tokig stilexpert

     1. Pust! Gott att höra att jag klarade mig… till jag inser att jag nog inte gör det egentligen. I garderobens gömmor finns allt det nämnda. 🙂

 4. Tunna toppar med leopardBH under – inte OK. För djupa urringningar, för korta kjolar, för urtvättade kläder – inte heller OK. (enligt mig)

 5. Åh tjejer – det är så roligt hur olika vi kan vara eller hur? Tänk vad vi hänger upp oss på olika saker. Tofflor, leo-BH:ar, glipor, avklätt och påklätt. Tack för era ärliga och uppriktiga svar!

 6. Ofta när man ser modereportage med ”kläder på jobbet”, i tidningar, så handlar det om kontorskläder… Det finns ju faktiskt andra jobb 😉 Själv jobbar jag på förskola med de yngre barnen. 1-3:åringar, som kladdar med både mat, färg och snor om man har otur 😉 Kläder som går att tvätta är så klart ett måste. Kortaste kjolen och riktigt ur-ringat går bort, för att det ”passar sig inte”, enligt MIN mening. Högklackat fungerar till och från jobbet, men inte i sandlådan 😉 Fotriktiga sköna joggingskor el liknande. Och inne gäller ju helt klart ”tofflor” 😉 Jag tycker ändå det är viktigt för MIN skull att känna mig snygg på jobbet, så joggingbyxor och hängiga t-shirts, som kanske är sköna att ha på sig när man sitter på golvet med barnen, de går helt klart bort! 😉 Klänningar med strumpbyxor är en perfekt outfit 🙂 Att komma till jobbet i trasiga/fläckiga kläder är heller ingen trevlig syn och inte alls ok ”bara för att man jobbar på förskola”, enligt MIG.

  1. Helt rätt, det finns många jobb! Spännande att höra om vad som funkar för dig på ditt. Skoj att höra att klänningar är ett praktiskt val. Det tror jag är en sak som överraskar många. Tar med mig idéen att göra något lite extra om det. Tack! 🙂

  2. Får helt klart jobba vidare på min inställning till tofflor. Förskolepersonal ska ha all aktning! 😉 För övrigt kan jag berätta att tidningarnas kläder på jobbet oftast inte ens funkar på kontor. Gräva i aktskåp i kort kjol funkar inte(alla har nog sett mina trosor….) Även tuttarna ger sig iväg om det blir flera vändor i nedersta lådan. Har helt klart problem med gravitationen…. Som kontorsråtta på advokatkontor kan jag meddela att det mest funktionella för mig är: Klänningar med strumpbyxor…same same but different! 😀

   1. Jag hör er! Det får bli klänningar som passar både till pumps och tofflor. Och sedan kanske vi får göra en tvist på ”säkra” BH:ar för ”flyende behag”. 🙂

    Många glada hälsningar!

 7. Nu har jag delvis arbetskläder på mig när jag jobbar, överdelen. Men underdelen får inte vara en superkort kjol om inte den matchas med leggings eller strumpbyxor. Shorts är helt förbjudet, det ser alldeles för ledigt ut när man jobbar i en reception/butik. Vi kan jobba i typ Birkenstock-sandaler, men alla jobbar mestadels i gymnastikskor pga extremt hårt golv.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..