En roligare ”look” för lärare

En färgglad lärarlook!

En färgglad lärarlook!

När jag i inlägget Tankar om kläder och jobbstart frågade efter era önskemål skrev signaturen M-L följande:

”Hej! Jobbar som lärare men vill inte se ut som en urtyp för detta med ryggsäck och fotriktiga skor (läs tofflor). Har du några tips på lite roligare skor/kläder men som ändå är hyfsat praktiska? Tacksam för lite roliga tips!”

Mitt svar: Sätt färg på tillvaron och blanda färger som du gillar. Våga vägra svart och grått. Ta bilden ovan som ett exempel och utgå från dina vanliga blå jeans men satsa på roliga överdelar. Matcha glada färger tillsammans utan att vara blyg. Vi blir gladare av färger och många gånger går det att blanda mer än vad man tror. Utmana dig själv och en kollega att undvika svart för en tid så ska du se att det blir lättare. Många gånger rinner det ju ut i sanden när man gör något ensam. Här kan du läsa ett tidigare inlägg om  färgernas betydelse.

Länkar till plaggen: kofta, skjorta, bälte och armband.

Psst! Jag har ännu ett tips på väg till dig och alla andra som vill göra något roligt av sin stil så håll utkik – det kommer mera!

  1. Jag jobbar som marknadschef och förväntas – men framför allt vill jag – vara såväl representativt klädd som trendig. Svarta kavaj, svart topp, svarta byxor och svarta boots är min uniform. Kan du hjälpa mig hur jag får in färg och variation?

    1. Visst kan jag det Kicki! Kul. Det dyker upp nästa vecka. Så får du lova att kika in och berätta om det är på rätt väg eller ej. Trendig och representativ marknadschef kan se lite olika ut beroende på den bransch man är inom och företaget verkar internationellt eller nationellt. Jag ger det ett försök! 🙂

    1. Kul att du gillade den! Tack! Det är ju ganska enkla plagg men helheten blir effektfull tack vare färgerna. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..